!!!ÖNEMSİYORUZ VE ÖNLEM ALIYORUZ !!!
Ülkemizde Koronavirüs (Covid 19 ) salgının yayılmasını önlemek için alınan önlemler doğrultusunda toplumun ,kursiyerlerimizin ,eğitmenlerimizin ve ailelerinin sağlıklarını gözeterek Sağlık Bakanlığı'nın almış olduğu karar doğrultusunda eğitim faaliyetlerimize geçici bir süre ara vermiştik.
Toplum olarak bu zor günleri ,hep birlikte ,dayanışma içinde aşacağımıza ve bu süre sonunda eskisinden daha güçlü ,sağlıklı başarılı ve huzur içinde hayatımıza devam edeceğimize yürekten inandık ve inanıyoruz.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından hazırlanan ve işletmelerin uyması gereken COVID-19 | SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ hazırlanmış ve bu rehberde İlk Yardım Merkezlerinin alacağı önlemler detaylı olarak belirtilmiştir. Rehber de belirtilen tüm hususlar Merkezimiz tarafından tamamlanarak .Kaldığımız yerden eğitimlerimize başlamış bulunmaktayız.
-
TRN İlk Yardım Eğitim Merkezi olarak İlk Yardım Günceleme Eğitimlerimiz 06.07.2020 Tarihinden itibaren aktif olarak başlamıştır. Ay içerisinde ( 17.07.2020 ve 31.07 .2020 tarihlerinde) açacağımız sınıflarımıza kayıt yaptırabilirsiniz. Bunun yanı sıra kurumlarımız tarafımıza ulaşarak Güncelleme eğitimleri için randevü oluşturabilir.
-
Temel İlk Yardım Eğitimleri bilindiği üzere 2 günlük eğitimden oluşmaktaydı. Yine alınan önlemler kapsamında 2 günlük eğitimin bir günü online eğitim olarak planlanmıştır. Kurumumuz bu kapsamda kendi güvenlikli sunucularımızda gerekli alt yapı sağlanmış ve eğitim için hazır duruma getirilmiştir.
-
Bu kapsam da kursiyerlerimizden ve kurumlarımızdan gelen en önemli sorulardan biri de bu tarihler arasında güncellleme eğitim tarihi gelmiş ve geçmiş olanlar için Sağlık Bakanlığı olumlu görüş bildirmiş bulunmaktadır. 19.12.2019 tarihinden günümüze olan tüm güncellemeler için de kayıt yaptırabilirsiniz.
Yeni Dönem de hem merkezimiz hem de eğitim verilecek eğitim salonlarında Alınacak Önlemleri kısaca şu şekilde özetleyebiliriz.
-
Eğitim salonlarında görünür yerlere COVID-19 önlemleri ile ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve içeride uyulması gereken kurallar) asılmalıdır.
-
Eğitim salonunun girişinde her gün eğitmenler ve kursiyerlerin ateş ölçümü yapılmalı ve kayıt altına alınmalıdır. Ateş ölçen personel tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanmalıdır. Ateşi 38°C’den yüksek olanlarla öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi belirtileri olan /gelişen, COVID-19 tanısı alan veya temaslısı olanlar içeri alınmamalı, tıbbi maske takılarak COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilmelidir.
-
Eğitim salonlarında kursiyer ve eğitmen sayısı en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde planlanmalıdır. Örneğin; eğitim salonu 40 metrekare ise 40/4=10 kişi (eğitmen ve kursiyerler dahil) olacak şekilde hesaplanmalıdır.
-
Eğitim salonlarında eğitmenler, kursiyerler ve çalışanlar en az 1 metrelik sosyal mesafeye dikkat etmelidir. Kursiyerler yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı oturmamalıdır. Ders aralarında dinlenme alanlarında sosyal mesafe korunmalı ve maske takılmaya devam edilmelidir.Dinlenme alanlarında koltuk sayısı, kişiler arası sosyal mesafeyi koruyacak şekilde
düzenlenmelidir.
-
Eğitim salonuna gelen kişiler ( kursiyer, diğer çalışanlar ve malzeme getirenler vb.) kuralına uygun ağız ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske takmalıdır. Kursiyerler ve çalışanlar eğitim salonunda bulundukları tüm süre ve süreçlerde maske takmalıdır. Maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilmelidir. Yeni maske takılırken ve sonrasında el antiseptiği kullanılmalıdır. Kullanılmış maskeler kapaklı çöp kutularına atılmalıdır. Eğitim salonunda yeterli sayıda yedek maske bulundurulmalıdır. Maskeye ek olarak gözlük veyayüz koruyucu da kullanılmalıdır. Bu ekipmanlar kişiye özeldir.
-
Eğitim salonlarında el antiseptiği veya en az %70’lik alkol içeren kolonya bulundurulmalıdır. Doluluk durumu belirli aralıklarla kontrol edilmeli, üzerine ekleme yapılmamalı ve boşalanı yenisi ile değiştirilmelidir.
-
Uygulamalar süresince kursiyerler eldiven takmalı, her uygulama sonunda eldivenler değiştirilmeli, her uygulamada el antiseptiği kullanılmalıdır.
-
Kursiyerlere çay kahve ikramı karton bardaklarla yapılmalı, su ikramı ise tek kullanımlık şişe veya tek kullanımlık bardak su ile yapılmalıdır. Kişiler içeceklerini çay ocağından kendileri almamalıdır. Servis personeli, servis esnasında sosyal mesafeyi korumalı ve temastan kaçınmalıdır.
-
Tuvaletlere el yıkama ile ilgili bilgilendirici afişler asılmalıdır.
-
Eğitim salonları pencereler açılarak düzenli bir şekilde sık sık havalandırılmalıdır. Merkezi havalandırma sistemleri bulunan binaların havalandırması %100 doğal hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde düzenlenmeli, havalandırma sistemlerinin bakımı ve filtre değişimleri üretici firma önerileri doğrultusunda yapılmalıdır.
-
Klima ve vantilatörler çalıştırılmamalıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yer alan “COVID-19 Kapsamında Klima/İklimlendirme Sistemlerinde Alınacak Önlemler”e uygun hareket edilmelidir.